top of page

TEMAČNI GOZD

bralni video performans
Aljaž Škrlep

MaxErnst2.jpg

»So divji, neprebojni, črni in rjasto-rdeči, razvratni, posvetni, prežeti z življenjem, diametralni, razpršeni, kruti, strastni in ljubeznivi […] Gozdovi žrejo obzorja.«

- Max Ernst, Kaj je gozd?

Aljaž Škrlep je magister filozofije in slovenistike ter član ožjega jedra kolektiva Robida. Ukvarja se s povezovanjem filozofije in literature, v zadnjem času pa ga zanimajo fenomeni ekstremnejših plati umetnosti. Navdihujejo ga obskurni in komercialni horor filmi, zapostavljeni filozofi in bolj ali manj dogmatična metafizika.

V sklopu First Crossings se bo predstavil s svojo raziskavo Temačni gozd, v kateri povezuje gozd, filozofijo in temačno umetnost, opremljeno z montažo izsekov gozdov iz najrazličnejših grozljivk in nekaterih drugih filmov. S prepletanjem obeh medijev bo poskušal na unikaten način preučiti in izprašati pomembno vlogo, ki jo gozd nosi v tem zapostavljenem filmskem žanru, hkrati pa se umestiti v širše rastlinske študije, ki preučujejo vprašanja, povezana z rastlinami, in poskušajo ponuditi odgovor na tisto eno, najbolj ključno: Kaj se lahko človeška bitja naučimo od rastlin?

1_final.jpg
2_final.jpg
bottom of page